//

Barbara-schuts - 1925 Vlijmen

Maandfoto no.10 mgt 1996/70

De St.Barbara-schuts uit Vlijmen een van de 3 gilden uit Vlijmen-dorp, bij gelegenheid van het 500-jarig jubileum in 1925.

De Barbaraschuts zou zijn opgericht in 1469 ( de oude papieren van voor 1840 zijn bij een brand bij Michiel van Falier op de Wolput, verloren gegaan), en werd aangeduid als "de Jonge Schuts ". Het gilde "huis " was cafe den Braai , van de Ven.

Namen eventuele bijnamen 1ste rij V.R.N.L:Marien de Laat - de vrouw van en Frans de Laat - Mie Jansen - Jan Jansen - Piet van Buul - burgemeester van der Ven en echtgenote - Jan van Helvoort - Willem van Sprang en echtgenote - Tinus de Kivit en echtgenote - Friedus Kivits en echtgenote.

Tweede rij V.R.N.L:Moeder van Pietje Roel - Qrien Kuys en echtgenote Aleida de Groot - Hannes Fitters en echtgenote - Friedus van de Wiel en echtgenote Mieke van de Avoord - "Schele" van Gertjes en echtgenote - Boer de Kivit en echtgenote - Kees de Kivit eb echtgenote - Hannes van de Wiel en echtgenote.

Derde rij V.R.N.L:Jos van Zon en echtgenote - Nolleke "de Frik"en echtgenote - Jan van Veggel en echtgenote - Jos van Jambroers en echtgenote - Jambroers de vader en echtgenote - Fons de Karro - Leen Zeeuwen en man Frans van de Wiel - "Schele van Gertjes " - vrouw van en Jan de Laat - Hannes de Vaan - Dientje Kuys - Willem Kivits.

Vierde rij V.R.N.L: Kiske de Laat - Kis Jansen - vrouw van en Hannes de Wiel - Mie de Polle en Pollepiek - Cees de Vaan.

Reacties
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Informatie
Deel artikel
Delen via E-Mail Delen op Facebook
Delen op Twitter
Deze site wordt gesponsord door Yesteryear.nl