//

Vlijmense Boys 1926 - opgericht

Het was in de jaren twintig dat ook Vlijmen bezeten was van voetbal. Vlijmen was, in die tijd al, meer dan een voetbalclub rijk.

Aan "den dijk "voetbalde destijds Concordia, en in "de straat "was het Olympia dat suksessen probeerde te boeken. Beide verenigingen gingen kort na elkaar, rond 1924, ter ziele.

V.V.O.Olympia werd later toen Vlijmense Boys al een feit was, weer tijdelijk een tweede voetbalclub naast Vlijmense Boys. Maar ook deze voetbalclub had maar een korte levensduur.

In 1926 werd in het cafe van Huub Boom, voetbalclub Vlijmense Boys opgericht. De heer L.v.Esch werd tot secretaris -penningmeester benoemd, de voorzitter was M.Libregts. Achter cafe de Hut van Th.v.d.Dungen( t.o.het huidige woonwagenkamp) werd door de gemeente een voetbalveld in gereedheid gebracht. De eerste officiele wedstrijd was tegen Baardwijk en werd met 1-0 gewonnen.

Inmiddels zocht men naar een veld in het dorp. In 1930 kocht Huub Boom 2 stukken grond achter zijn cafe, en in 1932, 1 jaar na het eerste lustrum werd het veld in gebruik genomen.

In 1964 kwam er een nieuw sportpark"de Hoge Heide "

Op de foto L.v.Esch.

Reacties
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Informatie
Deel artikel
Delen via E-Mail Delen op Facebook
Delen op Twitter
Deze site wordt gesponsord door Yesteryear.nl